Spejdernes Lejr 2012: Utstyr og reise

LederRoverVandrer

Oppdatert: 19.7.12.


Meld inn foresattes kontaktinfo og speiderens eventuelle helseopplysninger:
Innen leiren starter må foresatte sørge for å gi beskjed om hvilke telefon-/mobilnummer dere kan kontaktes på i løpet av leiren. Gi også beskjed dersom det er helseopplysninger om speideren vi må vite om. Dette bør leveres skriftlig til lederne. Siste møte før leiren er mandag 18. juni. Dette kan også sendes på e-post til tor@fossumspeider.org eller jo@fossumspeider.org.

Reiseforsikring:
Når du har betalt kontingent har du to typer forsikring på arrangementer gjennom Norges KFUK-KFUM-speidere; ansvars- og ulykkesforsikring. Personlig utstyr er ikke dekket. Ansvarsforsikringen fungerer kun innen Norden. Kollektiv ulykkesforsikringen gjelder hele verden. Kollektiv ulykkesforsikring dekker ikke behandlingsutgifter som overstiger kr 36 440,- og dekker ikke eventuell hjemtransport av den syke. Det er viktig å presisere at du må ha egen reiseforsikring ved deltakelse på leir i utlandet. Husk å ta med kort (eller kopi av kort) som bekrefter at du har gyldig reiseforsikring.

Helsetrygdkort:
Strengt tatt skal det ikke være nødvendig i Norden, men vurder likevel om du bør ta med deg "Europeisk helsetrygdkort". Kortet dokumenterer at du har rett til å få dekket utgifter til nødvendig medisinsk behandling når du oppholder deg midlertidig i et annet EØS-land eller Sveits. Du har rett til behandling på lik linje med oppholdslandets borgere. Kortet bestilles enkelt på nett. Foresatte bestiller kort til barn under 25 år som har samme adresse i Folkeregisteret.

Pass og legitimasjon:
Norsk pass er eneste gyldige legitimasjon for norske borgere. Det kreves ikke pass for innreise til Danmark. Likevel kan du bli bedt om å vise gyldig legitimasjon, eksempelvis på båten eller i leiren. Derfor tar vi med pass.

Mat før avreise:
Husk å spise middag hjemme før avreise. Fordi vi reiser på kvelden blir det ingen middag ombord i båten. Ta med to nistepakker, til kveldsmat fredag og frokost lørdag. Vi ordner felles mat fra lunsj lørdag og videre.

Utstyrsliste:

På deg:
— Speiderskjorte (brett opp ermene hvis det er varmt)
— Speiderskjerf og knute
— Langbukse eller shorts (avhengig av temperatur)

Håndbagasje:
— Dagstursekk
— Niste til kveldsmat
— Drikkeflaske
— Langbukse eller shorts (motsatt av hva du har på deg)
— Jakke
— Genser
— Pass
— Toalettsaker
— Flat tallerken
— Kniv, skje, gaffel
— Solkrem
— Solbriller
— Caps/solhatt
— Skrivesaker
Dagstursekken du pakker håndbagasjen i skal du senere bruke hver dag når du skal rundt i leiren på økter. Husk at den må være stor nok til å romme både litt varmt tøy, badetøy, håndkle, regntøy, niste, drikke, solkrem, solhatt, litt patruljeutstyr og skrivesaker. Fordi leirområdet vi skal være på er veldig stort blir det langt å gå. Vi rekker ikke å gå innom leirplassen vi bor på mellom alle økter. Derfor må vi regne med å bære med oss litt mer enn vanlig. Hvis det blir ustabilt vær kan det hende vi samme dag både må ha med klær både til regnvær og til varm sommersol med bading.

Til lagring i teltet:
Det er lurt å ta med en ekstra, sammenleggbar bag i sekken. (En IKEA-pose fungerer bra. Den tar liten plass.) Den kan du bruke i teltet på leiren. I tillegg til ryggsekken har du da et ekstra sted du kan oppbevare klær og utstyr. Det gjør det lettere å holde orden. Du kan til eksempel oppbevare skittentøy der.

Merking:
Når vi bor tett sammen i telt er det lett å blande klær og utstyr. Ofte har flere personer helt like klær. Da er det fort gjort å ta feil av hva som er ditt. Husk å merke både klær, sekker, bager og utstyr med navnet ditt.

Skotøy:
Du trenger minst to par gode, allerede inngåtte sko. Vi kommer til å gå mye lenger hver dag enn vi er vant til på leir. De store avstandene gjør at du må ha gode sko for ikke å få gnagsår og vondt i føttene. Vi vet lite om hvilket vær det blir, så du må også ha med slagstøvler. Hvis vi får finværet vi håper på er det lurt å ta med sandaler også.

Bagasje:
— Ryggsekk
— Sammenleggbar bag (i sekken)
— Sovepose
— Liggeunderlag
— NB! Viktig: Regnjakke og regnbukse (kraftig type)
— Gummistøvler
— Sandaler
— Tynn genser
— Varm ullgenser
— Vindjakke
— Badetøy
— Ull-longs
— Lue
— Skjerf
— Vanter/votter
— Bukse
— T-skjorter
— Undertøy
— Sokker
— Joggesko, 2 par
— Shorts
— Såpe
— Tannbørste
— Tannkrem
— Håndkle
— Dyp tallerken
— Kopp
— Lommelykt
— Myggmiddel
— Kniv

Hvis du har:
— Fotoapparat
— Myggnetting
— Sysaker
— Leirbålskappe

Mobil, iPod og spill:
Husk at elektronisk utstyr lett blir ødelagt på leir. Alt tas med på eget ansvar! Det vil ikke være forbud mot å ha med noe, men under aktiviteter og programøkter skal alt slikt unntatt mobilen ligge i sekken. Fordi det er et enormt leirområde tillates mobiltelefon av sikkerhetsgrunner. Vær klar over at det blir begrenset mulighet for lading.

Lommepenger:
Vi oppfordrer ikke til å ta med mye lommepenger. Men det er greit å ha med litt, det vil være både kiosk og speiderbutikk i leiren.

Reise:
Vi reiser på båten som en del av "Oslo kontingent". Vi er 10 speidergrupper fra Oslo krets. Fordi vi ikke har fått detaljene ennå på oppmøtetid må vi komme tilbake til det. Men kort fortalt blir det oppmøte på terminalen til Stena Line tidlig fredag kveld 20. juli. Båten går kl 1930. Vi kommer tilbake til samme kai søndag kveld 29. juli. Båten er inne kl 1830. Det blir en egen artikkel senere med mer detaljert informasjon.